Selbu VGS > Forsideelementer > Utenlandsturer og ekskursjoner 2011-2012

Utenlandsturer og ekskursjoner 2011-2012

I år er det flere klasser som drar langt av sted for å finne ny kunnskap og få nye erfaringer og opplevelser. Skolen synes det er spennende at så mange drar på turer, det gir nye perspektiver og skaper samhold blant ungdommene og lærerne som blir med. Det ligger lang planlegging og mye egeninnsats for å skaffe midler til turene og få til et faglig program som blir lærerikt og givende. Vi vil følge de ulike klassene og venter spent på å få rapporter og bilder fra de ulike turene. Under følger en kort oversikt over de som reiser lengst.

Elevene på Restaurant- og matfag, 2 lærere og en assistent skal på tur til Brussel 18. – 22. mars.

I Brussel overnatter de på ungdomsherberge. En trainee på Europakontoret i Brussel er kontaktperson, og han hjelpe til med å lage et godt faglig innhold.

Vi skal beøke:

• HORECA matmesse (EXPO)
  • EM i kokkekunst
  • Sjokoladefabrikk, der vi får lage sjokolade sjøl
  • Besøk på skole med kokk- og servitørutdanning
  • 2 lærlinger i kokkefaget og 1 i servitørfaget.  De er norske lærlinger i Brussel.

Elevene har starta elevbedrift som står for inntjeninga til turen.  De har arrangert julelunsj for hele skolen, bakt spesialpepperkaker for Selbu sparebank, middag for inviterte gjester m.m.   Neste arrangement de skal ha er en skikkelig godmatkveld 16 februar, for alle som er interessert, her på skolen.  Da kan de love mange spennende retter og smaker, og sikkert noe gjestene ikke har smakt før.

Jørg og elevene i tysk, Vg2 ST, reiser til Italia tirsdag 20. mars og kommer tilbake søndag 25. mars.  Elevene skal bu heime hos elever, og Jørg arbeider med å få dette til å bli et Comeniusprosjekt.

Vg2 helsefagarbeider og Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag reiser til København mandag 16. april og er tilbake torsdag 19. april. De skal besøke skoler og ulike institusjoner, samt ha det kulturelt og trivelig!

Vi ønsker lykke til - og håper alle får en riktig fin tur!

Anne Grøtte Sørensen
Sist oppdatert: søndag 5. februar 2012