Selbu VGS > Forsideelementer > Katastrofeøvelse

Katastrofeøvelse

Onsdag 9.november 2011 ble en annerledes skoledag for elevene på Vg 1 helse-og sosialfag og Vg2 helsefagarbeider/ barne-og ungdomsarbeider ved Selbu videregående skole.

Et såkalt TAS kurs ( tverrfaglig akuttmedisinsk samarbeid)  ledet av Norsk luftambulanse, ble arrangert over to hele dager i Selbu. Brann-, politi-og ambulasepersonell var kursdeltagere. Vi ble invitert til å delta på deler av kurset som markører.

Scenariet for skolens deltagelse, var en bussulykke der elevene var markører inne i bussen. Til dels hardt skadde og også omkomne, gav kursdeltagerne store utfordringer, der tema samhandling, ledelse og organisering var sentrale tema.  Nedkjøling var også et moment det ble fokusert på, og elevene ble i påvente av transport videre pakket inn i beskyttende plast for å hindre nedkjøling.

De gjorde seg mange erfaringer gjennom dagen, som startet rolig med teori, og som endte så dramatisk i en storulykke! Dette blir nok en skoledag de vil huske!

Gunn Marit Wanvik
Sist oppdatert: mandag 14. november 2011