Kreative Trøndelag
Selbu VGS > Forsideelementer > Grundercamp 2017 - dag 2

Grundercamp 2017 - dag 2

Mediagruppa Gründercamp 2017 - SVGS

Gründercamp 2017 er over, og vi sitter igjen med 4 vinnergrupper fra hvert tema. Vinneren av tema éns idé, ”Regional turistriksvei, den kreative landevei (Fylkesvei 705)”, var å lage Selbuskogen opplevelsespark. Idéen til vinnerne av tema 2, ”kultur, idrett og næring”, var en trampolinepark m/laser-x. Å produsere yoghurt, var forslaget til vinnergruppa av tema 3, ”lokal og kortreist mat”. Når det kommer til det siste temaet, ”smart å bo og godt å leve i Neadalen”, hadde vinnerne en idé om bedre markedsføring av de tilbudene som er å finne i dalføret.

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, påpekte innledningsvis hvor viktig det var å få et ungdommelig perspektiv på utviklingen i dalføret. Det første prosjektet, ”Den kreative landevei”, handlet om hvordan man kan gjøre fylkesvei 705 til et interessant turistmål. Vinneren fra denne kategorien, gruppe 1B med Selbuskogen opplevelsespark, ønsket å utnytte området enda bedre enn det som er. Vinnerne av tema to, ”kultur, idrett og næring”, hadde i likhet med det første temaet som mål å trekke folk til bygda. Forskjellen var at fokuset her var rettet mer på hvordan å få ungdom til å bli boende eller flytte tilbake. Gruppe 2F ville utnytte den gamle brannstasjonen i Mebond, ved å opprette en trampolinepark med laser-x.

 

Selbu og Tydal ønsker å vokse, og bygdene har alle forutsetninger for å skape nye bedrifter og produkter. Det ønskes at folk flytter tilbake, også de som ikke har tilknytning til dalføret. Vinnergruppa, 3D, la fram et forslag om å selge lokalprodusert yoghurt, basert på lokale gårder. Vinnerne av tema 4 mente dalføret allerede hadde gode forutsetninger til å være en attraktiv plass å bo, men at det kunne markedsføres bedre rundt mulighetene.

 

Tydals rådmann, Heidi Horndalen, avsluttet med å si at hun gledet seg allerede til neste gründercamp. I likhet med resten av juryen syntes hun det var mange flotte bidrag, og håpet man kunne videreutvikle dem.

 

 

 Lenke til dag 1

 

Takk til våre samarbeidspartnere!

 


Utskriftsvennlig versjon