Selbu VGS > Forsideelementer > Elever kjemper om 5000 kroner!

Elever kjemper om 5000 kroner!

I år er elevene på 2. klassetrinn ved Selbu videregående skole med i en stor konkurranse om Statoils realfagspris. Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge. Tanken bak Statoil’s realfagpris, er å motivere ungdom til å styrke sine kunnskaper innenfor realfag og få ungdommene til å satse på utdanning i denne retningen.
Årets tema for konkurransen er fremtidens energiløsninger. Oppgavene er spesielt rettet mot bioenergi og hydrogen som drivstoff, og i tillegg er det oppgaver om bruk av seismikk.
Konkurransen er landsdekkende, men først konkurreres det fylkesvis for å vinne 5 000 kroner, deretter kan man gå videre for å møte klasser fra hele Norge og da er premien på 15 000 kroner og i tillegg en invitasjon til å besøke en plattform i Nordsjøen.

Aleksander Fuglem
Sist oppdatert: mandag 14. februar 2011