Selbu VGS > Forsideelementer > Det store bildet er på plass. Bilder fra åpninga 14. juni 2011

Det store bildet er på plass. Bilder fra åpninga 14. juni 2011

Kunstneren Jens Johannessens 30 kvadratmeter store oljemaleri er nå ferdig og avduket. Det store og  svært fargerike bildet henger på veggen i inngangspartiet mellom biblioteket og kantina, og alle som kommer til skolen  møter dette store kunstverket.

Jens Johannessen er en av landets fremste malere og grafikere og  bildene hans er stort sett nonfigurative.  Vårt bildet er absolutt nonfigurativt, og vi kan da hver for oss prøve å tolke hva det er Jens har villet gi oss i dette monumentale kunstverket.

Fra han var 2 til 14 år bodde Jens  Johannessen i Selbu, og dette er også noe av bakgrunnen for at vi har vært så heldige å få Jens til å lage dette kunstverket for oss. For  elever og ansatte ved Selbu videregående skole har det i seg selv vært en opplevelse å få ha Jens Johannessen på skolen gjennom dette skoleåret. Enkelte elever har til og med fått lov til å være med på selve malerarbeidet.

I tillegg til det store bildet har Jens også gitt oss et mindre maleri.  Dette er om lag 1 kvadratmeter og henger lenger inn i skolen. Her møter vi igjen noe av det fargerike, geometriske og nonfigurative fra det store bildet. Og det minner oss på at vi slett ikke var ferdig med det store, foreløpig tittelløse bildet som møtte oss i inngangspartiet.

Takk, Jens, for at du har gitt oss både det store og det lille bildet. Vi har fått noe å undre oss over og ha glede i åra framover.

P.s  Kom og se det fantastiske fargespillet i bildet når lyset kommer inn fra vest!

Åpning/avduking av kunstverket

Tirsdag 14. juni var det åpning/avduking av det 30 kvadratmeter store kunstverket som Jens Johannessen har laga til oss. Det ble en flott kveld med blant annet taler, tekstlesing, sang og musikk og ikke minst en sosial og trivelig kveld. Nedenfor følger noen bilder fra kvelden.

Margrete Fuglem stod for den offisielle åpninga

Egne elever i aksjon; Kari Cecilie Aftret og Lars Garberg

Ordfører Inga Balstad overrakte Jens Johannesen ei Selburose i sølv som synlig
bevis på at han er Selbuambassadør