Selbu VGS > Forsideelementer > Den naturlige skolesekken fortsetter

Den naturlige skolesekken fortsetter

Elvene ved vg1 har vært på sopptur 7. og 13. september 2011

I år var det andre året vi på Selbu videregåendeskole hadde et mindre sopprosjekt i fagene naturfag og kroppsøving. Alle elevene på Vg1 dro på sopplukking i to ulike grupper. Ved den første turen var studiespesialisering, bygg- og anleggsteknikk og restaurant- og matfag med. Turen gikk til Aftretsåsen, der de var heldige med terrenget og fant utrolig mye kantarell og traktkantarell. Det snakkes om at det var lang kø for å få smake på den nystekte kantarellen! Her var også været med dem og de hadde en riktig varm og  fin dag ute i Vikvarvet.

Uken etter var det dags for helse- og sosialfag, restaurant- og matfag og teknikk og industriell produksjonklassene å dra på sopptur. De endte opp i skogene rundt Taterleiren, også det ute i Vikvarvet. De var ikke like heldige med været, men de fant likevel en hel del sopp. Selvfølgelig fant de vanlig kantarell og traktkantarell, men de fant også den litt uvanlige gule trompetkantarellen! Stort sett alle smakte på tillagningen av vanlig kantarell framom bålet. I tillagningen var det en del smør, salt, samt litt bacon og alt dette oppå en god brødskive. :-) Restaurant- og matfag hadde også med seg pinnebrød som ble grillet ved bålet.

Vi håper selvfølgelig at dette gjør at flere elever drar på egne soppturer og får med seg en del av det som skogen har å tilby. Det er bare en ting å huske; plukk og spis aldri noen sopp du er usikker på!!

På bildet ser vi Odd Peder som akkurat har funnet masse kantarell

Carl Henrik Rapp
Sist oppdatert: mandag 26. september 2011