Selbu VGS > Forsideelementer > Deltagere på Statoils realfagspris

Deltagere på Statoils realfagspris

Statoils Statoils realfagpris er en landsdekkende realfagkonkurranse for elever på vg2, studiespesialiserende med programfag realfag. Elevene som deltar i konkurransen får god innsikt i ulike former av energikilder - og muligheten til å vinne stipend og offshortur til en plattform.

Årets oppgaver har fokus på energi og energieffektivitet. Ved å delta i Statoils realfagpris får elevene innsikt i energikilder i et bredt perspektiv. Oppgavene er knyttet mot kompetansemål i læreplanen for fysikk og kjemi og med bruk av matematikk. Valg av tematikk ses i sammenheng med dagsaktuelle problemstillinger. Nytt av året er en tverrfaglig oppgave som skal leveres som en bilde- eller videopresentasjon.

Landet er delt inn i seks regioner. Det blir kåret en regional vinnerbesvarelse fra hver region. Disse regionale vinnerbesvarelse premieres med et stipend på 10.000 kroner. Alle som leverer en godkjent besvarelse får et deltagerbevis.

3 elever fra Selbu vgs har både Kjemi1 og Fysikk1: Sigrid, Torgeir og Sigve. De kom til finalen og ble invitert til en faglig/sosial sammenkomst med prisutdeling i Trondheim.  Elevene hadde laga en prosjektoppgave om fornybar  energi, og i tillegg svart på faglige spørsmål.

Vi gratulerer elever og lærere med flott innsats!

Marit J Bårdsgård Stokke
Sist oppdatert: torsdag 25. april 2013