Kreative Trøndelag
Selbu VGS > Fagtilbud > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Ønsker du å arbeide med mennesker innen helse-, sosial- eller oppvekstsektoren? Kunne du tenke deg å arbeide innenfor hjemmebasert omsorg, på sykehus, i barnehage, skolefritidsordning, tannhelsetjeneste, på legekontor eller apotek? Kanskje er en jobb på hudpleiesalong eller en jobb i ambulansetjenesten fristende? Da er helse- og oppvekstfag noe for deg.

Du som velger helse- og oppvekstfag må bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. I løpet av Vg1 lærer du om hvordan vi best kan ta vare på helsa vår; kroppens oppbygning og funksjon, kosthold, aktivitet, søvn og hvile, du lærer om hva som påvirker deg til å bli den du blir. I tillegg blir du kjent med hvordan arbeidslivet fungerer og hvordan velferdsstaten er bygd opp.


I faget Prosjekt til fordyping vil du få prøve deg i praksis ved ulike arbeidsplasser som kan være aktuelle for deg senere. Elevene er ofte ute i praksis i barnehager, skoler, sykehjem hudpleiesalonger og apotek.  Dersom elevene er motivert for det, prøver vi i tillegg å arrangere en lengre tur i løpet av skoleåret, enten innenlands eller utenlands.
Etter fullført Vg1 på helse- og oppvekstfag kan du søke på følgende fag i Vg2: ambulansefag, barne- og ungdomsarbeiderfag, fotterapi og ortopediteknikk, helsearbeiderfag, helseservicefag og hudpleie.

Læreplanen til programområdet finner du her.


Anne Grøtte Sørensen
Sist oppdatert: torsdag 7. januar 2010
Utskriftsvennlig versjon