Selbu VGS > Aktiviteter > Utenlandsturer og ekskursjo... > Brüssel-tur

Brüssel-tur

Elever ved Selbu videregående skole på studietur til Brüssel

Etter flere måneders arbeid i elevbedriften Kung Food Panda, hadde klassen endelig tjent nok penger til å dra på studietur til Brussel.

Elevbedriften består av 5 elever, og vi reiste sammen med to lærere og en assistent.

Søndag 18 Mars ankom vi Brüssel på kvelden. Vi lette etter hotellet og fant det i et strøk som ikke var byens beste, men det var rent og pent, og hadde god frokost.   Og så var det billig, da!

Mandag besøkte vi en kokkeskole, og det var veldig spennende og annerledes fra skolen i Norge. De kan begynne når de er 14 år, og er ferdige etter 7 år. Vi møtte også 3 lærlinger fra Norge som skulle arbeide på ulike bedrifter i 3 måneder.  De hadde fått seg lærlingeplasser gjennom Europakontoret, som også hadde hjulpet oss i planlegginga av turen.  Lærlingene ble med på en sjokoladefabrikk der vi laget vår egen sjokolade, og fikk smake mange varianter. Vi ble også med på rundtur til fots i Brüssel sentrum med en av lærlingene. Dagen avslutta vi på en spennende tapasrestaurant.

Tirsdag var vi på Horeca-life sin gedigne matmesse på EXPO-senteret. Der smakte vi alt fra blomster med kjøttkjerne til is smaksatt med rødbeter. Vi trengte ikke kjøpe oss lunsj denne dagen! Her var det også Boucuse d`Ors kokke-EM, spennende for oss, men vi var der bare når svenskene konkurrerte sammen med lag fra mange andre land. Nordmennene skulle konkurrere dagen etter, og vant. MEN vi så Eyvind Hellstrøm, som var dommer.

Samling foran EXPO-senteret

På formiddagen onsdag hadde vi litt fritid, og noen rusla rundt i sentrum mens andre besøkte det kjente bygget Atomium, en skikkelig attraksjon.  Vi var på et stort matmarked på ettermiddagen, og her var det frukt og grønnsaker fra hele verden, men også kjøtt og fisk, litt bakverker og blomster.  Noen besøkte også en stor butikk med bare kjøkkenutstyr, noe som er riktig så interessant for den som er opptatt av matlaging.

Torsdag rusla vi litt i sentrum og spiste vi felles lunsj i solsteiken på utrolige Grand Place før vi dro hjem til klissværet i Trøndelag.

Mellom studiebesøkene hadde vi fritid hvor vi kunne gå for oss selv og oppleve Brüssel. Vi fikk bl.a. med oss Brussels mest kjente attraksjon, Maneken Pis, og Maison du Roi på Grand Place. Det var en vellykket tur med mange fine opplevelser hvor vi lærte mye. Og været var perfekt.

Takk til alle som har vært med å støtte elevbedriften vår, og som har gjort denne turen mulig for oss!

Trine-Lise, Karin, Svein Olav, Hans Jørgen og Joakim

Trine-Lise lager sjokolade