Kreative Trøndelag
Selbu VGS > Aktiviteter > Solidaritetsdager > Internasjonal dag

Internasjonal dag

Internasjonal dag ved Selbu Videregående

I forbindelse med OD-dagen 27. oktober arrangerte Selbu Videregående en internasjonal dag fredag 21. oktober.

 Med workshop, filmer, foredrag og visualiseringsleker ble elevene grundig satt inn i hverdagen til unge i Rwanda, hvor årets OD-penger går. Og der er det slettes ikke lett. Over halvparten av befolkningen er under 18 år, og det er et stort behov for skoleplasser og utdanning. Målet var at elevene skulle vite hvorfor de arbeider på OD-dagen, motivere dem til å jobbe og at de skulle lære en del om situasjonen for unge i andre deler av verden.

Den alternative skoledagen ble planlagt og gjennomført av elever ved skolen. For første gang har skolen hatt en OD-skolekomité bestående av elever.  

Prinsippet med OD(Operasjon Dagsverk) er at skoleelever landet over skal bruke en dag av skolegangen sin til å arbeide og tjene inn penger for at unge andre steder i verden skal få en utdanning. 

Sigrid Leithe

 

 
EN KREATIV GJENG skriver sang om hvorfor man skal delta i OD. Foto: Anne Grøtte Sørensen

 


VISUALISERINGSLEKER ledet av Marte B. Langseth var en effektiv måte å forstå situasjonen i Rwanda. Foto: Anne Grøtte Sørensen

  


GRIPENDE DRAMATISERING om hvordan oppveksten til unge i Rwanda kan være av Trine-Lise Svanberg, Hans Jørgen Olsen og Marthe Leikvoll. Foto: Anne Grøtte Sørensen

   


DIKTFREMFØRING av Thomas Aune, Håvard Fremo, Lars Morset og Nils Helge Bakken. Foto: Anne Grøtte Sørensen 


Sigrid Leithe
Sist oppdatert: torsdag 27. oktober 2011
Utskriftsvennlig versjon