Selbu VGS > Aktiviteter > Grûndercamp > Neadalen Grûndercamp 2015

Neadalen Grûndercamp 2015

Grûndercampen i Neadalen gikk av stabelen i januar, og mange flotte prosjekter ble jobbet fram utover dagen og kvelden!

Konkurransen ble hard, og oppgaven vanskelig for juryen. Det ble først kåret en vinner fra Tydal, (fra totalt 6 elevgrupper) og en vinner av hver oppgave på Selbuskolene (fire elevgrupper pr oppgave). Disse fikk så tre minutter til en presentasjon fra scena, der juryen kunne stille oppfølgingsspørsmål. Deretter ble det kåret en vinner og en andreplass fra ungdomstrinnet, og tilsvarende fra videregående.

Elevene var enige om at grûnderjobbing er en utfordring som både stimulerer kreativitet og lagånd, men understreker også forskjeller i ambisjoner og arbeidslyst.

Mange kreative og innovative løsninger!

Oppgaver for Neadalens Gründercamp 20. – 21. januar 2015

Tydal ungdomsskole

Oppg.1

Væktarstua

Kontakt: Helge Kvithammer

Hvilke tilbud tror dere at bygdas befolkning og hytteeiere ønsker at hotellet skal tilby, og utvikle for å genere mer besøk og økt omsetning på Væktarstua Hotell?

Oppg. 2

Statkraft (Sammen med NTNU)

Kontakt: Kjell Olav Græsli

Oppgaven vil være knyttet til Eksperter i Team, gruppe «Idrett og samfunn» ved NTNU

Oppg. 3

Tydal kommune

Kontakt: Olav Harry Østby

Tydal kommune har vedtatt at det skal lages masterplaner for hvordan Ås og Stugudal se ut i 2030.

Oppgavene går ut på å lage ei visuell framstilling av enten Ås (Tydal sentrum) eller Stugudal slik gruppa mener disse stedene bør se ut i 2030.

Selbu ungdomsskole

Oppg. 4

Selbusjøen Hotell og gjestegård

Vi ønsker forslag til utvikling av fysiske aktivitetsoppgaver for våre konferansegjester ute på Havernesset.

Disse aktivitetsoppgavene skal kunne gjennomføres av alle uansett fysisk forutsetning og være et konkurransefortrinn for hotellet. Aktivitetene bør kunne brukes sommer som vinter.

Oppg. 5

Selbu kommune

Kontakt: Roar Uglem

Hva bør Årsøya brukes til i fremtiden? Beskriv aktuelle aktiviteter/muligheter og gjerne hva som må gjøres på øya for at disse skal kunne realiseres.

Oppg. 6

Camp Eggen

Kontakt: Bjarne Volseth

Vi ønsker forslag til nye inne- og uteaktiviteter for gjester på Camp Eggen. Dette skal være aktiviteter som alle kan være med på, uansett fysisk forutsetning.

Oppg. 7

Jønland Treprodukter

Kontakt: Helge Jønland

Jønland har per i dag aktivitet på Facebook og Instagram. Vi ønsker forslag til hvordan vi kan øke vår aktivitet, følgermasse og synlighet på sosiale media for økt oppdragsmengde og omsetning.

Selbu videregående skole

Oppg. 8

Selbu Sparebank

Kontakt: Oddbjørn Lindebø – Tennebekk

Vi ønsker forslag til hvordan vi kan utvikle en App som lærer ungdom om økonomi.

Stikkord: Hvilke økonomiske spørsmål skal appen besvare? Hvilket oppsett skal appen ha og hvilken aldersgruppe skal den gjelde for?

Oppg. 9

ASTI (Sammen med NTNU)

Kontakt: Tove Karin Lien

Oppg. 10

Selbuhus (Sammen med NTNU)

Kontakt: Marita Hilmo Aasen

Vi ønsker forslag til hvordan boliger i tre for unge skal se ut. Disse skal være bygd i element/modul, være kostnadseffektive og inneha fleksibilitet i forhold til størrelse og behov.

Oppgaven vil være knyttet til Eksperter i team og gruppa «Tre – et bærekraftig byggemateriale» ved NTNU

Oppg. 11

Jønland Treprodukter (Sammen med NTNU)

Kontakt: Helge Jønland

Vi ønsker kreative innspill på nye søyle- og rekkverksløsninger for Jønnland. Dette skal være for utvendig bygg. Stikkord: Design, produksjon, funksjon, logistikk, montering

Vinnergruppa!

Pauseunderholdning - Dråkmat

Fullskalamodell med ledlys i rekkverksløsning for Jønland

Mot hadde egen stand under arrangementet

Vi tok også en sniktitt innom noen av gruppene underveis i arbeidet på tirsdag, med strengt forbehold om å ikke vise bildene til noen før ETTER campen, så ikke forrestningshemmeligheter ble avslørt...

Fullskalamodell under prosjektering

Rekkverkverksmodell til Jønland i tre.

Utfordring fra ASTI

Bank-app-modell

Selbu Sparebanks utfordring om bank-app for ungdom