Selbu VGS > Aktiviteter > Grûndercamp > Gründercamp 2011

Gründercamp 2011

Så er årets store Gründercamp avsluttet. På Selbu videregående skole gikk startskuddet mandag 31. januar. Alle elevene ved skolen var samlet til Kickoff i skolens kantine. Dette ble en inspirerende forestilling som åpnet med at 3 gründere fra Adolf Øien videregående skole fortalte om sin suksessrike elevbedrift. Deres suksess hadde startet med at 2 kråker drev og rota i en velta søppelbeholder i Trondheim for 2 år siden. Og det ble en av elevenes sure jobb å ordne opp i søppelet etter kråkene.  Dette utløste en idé om å finne opp et slags lås på søppelbeholderen – og ved hjelp av egne kreative tanker, god hjelp fra fagmiljø på NTNU og Renholdsverket kom de 3 elevene fram til en veldig god løsning på problemet. I dag har de visjoner om å selge produktet sitt på verdensmarkedet! Henrik Rapp, Gründercampens leder gjennomgikk så mange praktiske spørsmål i tilknytning til campen. Men mest av alt poengterte han at her gjelder det å ha det moro og være kreativ.

Onsdags morgen var elevene igjen samlet i kantina, der de ble delt inn i grupper og fikk sine respektive oppgaver. Elevene fra vår skole fikk ulike oppgaver i fra Selbu Energiverk, Nea Radio, Granby Gård, Selbu næringsforum og Selbu kommune. I prinsippet fikk de så frie tøyler til hvordan de skulle løse oppgaven fram til kl. 8.30 neste dag. Elevene hadde på forhånd tatt avspasering en dag før jul og skolen var derfor åpen til langt utover kvelden og elevene satt og jobba.

Torsdag morgen, 4. februar møttes så elever fra Selbu ungdomsskole, Tydal  ungdomsskole og våre elever til opprigging i Selbuhallen. Forretningsplan ble innlevert og elevene gjorde seg klare til å ta imot jury og andre skuelystne. Både Selbu-ordfører og Tydals-ordfører stod for åpninga av arrangementet kl. 10. Folk fra næringsliv, politikere, Blilyst, Ungt Entrepenørskap, Leiv Eriksson nyskaping og skole var representert, sammen med andre nysgjerrige.  Det ble kåring av vinner i hver oppgave og disse gikk så videre med presentasjon av sin idé på scenen for å overbevise hovedjuryen om at sin idé var den beste. Hovedjuryen satt sammen i møte og etter ei tid hadde de kommet fram til 3 hovedvinnere. Av disse tre kom 2 av gruppene fra vår skole – vi gratulerer! I tillegg fikk ei gruppe til fra vår skole uttrekkspremiering. De fremmøtte gjestene skrøt av både elever og arrangement – og vi har vært vitne til flotte alternative skoledager!

Nedenfor noen bilder underveis i prosessen, fra onsdag og torsdag.

Bjørn Nervik og Anne Grøtte Sørensen
Sist oppdatert: torsdag 3. februar 2011